Én a Kiskegyed Konyhájában bukkantam a receptre és ahogy rápillantottam az étel fotójára, rögtön tudtam, hogy ez lesz az én idei első újkrumplis ebédem. Természetesen nem pontosan úgy készítettem el, ahogy le van írva, módosítottam rajta ezt-azt. A legnagyobb változtatás az volt, hogy gomba helyett zöldbabot tettem bele, mert elfelejtettem gombát venni hozzá és rögtönzésképpen kikaptam a mélyhűtőből az első zöldséget ami a kezembe akadt.
Hozzávalók:
- 40 dkg újkrumpli
- 20 dkg zöldbab (vagy gomba)
- 1 kaliforniai paprika (zöldet ír a recept, amit én következetesen pirosnak olvastam, így piros került bele)
- 4 paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 50 dkg darált hús
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
- só, bors
Az újkrumplit dörzsi szivaccsal megtisztítottam, feldaraboltam, sós vízben megfőztem. Nem túl puhára, csak éppen annyira, hogy a villát bele tudjam szúrni. A mirelit zöldbabot szintén sós vízben főztem meg. Mindkettőt leszűrtem.
A lilahagymát vékonyan, félkarikára szeleteltem, a paprikát felcsíkoztam, a paradicsomot nyolcadokra vágtam.
Az olajat wokban felforrósítottam, a hagymát megpároltam rajta, majd belekevertem a darált húst és megpirítottam. Sóztam és cayenne borssal ízesítettem. Fedő alatt rövid ideig pároltam.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadtam a paradicsomot és néhány percig erős tűzön, kevergetve főztem, hagytam, hogy a paradicsom kissé levet eresszen. Ezután belekevertem a csíkokra vágott paprikát, a krumplit és a zöldbabot és az egészet összepirítottam. Végül apróra vágott petrezselyemmel szórtam meg.
4 megjegyzés:
Pedig nekem is nagyon tetszik!
én is valami hasonlót csináltam tegnap, mindenesetre újkrumpli+darált hús+gomba+paradicsom, először azt hittem, én raktam fel, csak már elfelejtettem:) ha lesz még belőle este, lefényképezem.
Nagyon guszta
Hát jó lenne, ha te is felraknád, ha már ennyit lógsz!
Rossz érzés lehetett azzal szembesülni, hogy feltettél egy kaját, csak nem emlékszel rá... :))))
Megjegyzés küldése