2010. május 13., csütörtök

Narancsos limonádé


Nem, ez nem az, aminek látszik! Ez narancsos limonádé. Akkor jöttem rá, hogy ilyet is lehetne csinálni, amikor a narancsos jégszívecskéket dobáltam a limonádénkba. Amikor elfogytak a szívecskék, rájöttem, hogy könnyen helyettesíthetők facsart narancslével, s azóta csakis így csinálom: egy citrom leve + egy narancs leve + cukor ízlés szerint (de lehetőleg jó sok) és hideg szénsavas ásványvíz. Összekeverem és már ihatjuk is. Vitaminbombának se utolsó ebben a szép májusi őszben.



Ezt a tortát sütöttem informatikus kollégáimnak, akik az előző hat hétben olyan sokat foglalkoztak a fiammal, hogy rendkívül hasznosan tölthette szakmai gyakorlatát. Mivel nem tudok mindenkinek köszönőtortát adni, aki segített abban, hogy egy ilyen jó helyen kezdhesse fiam a munkahelyi élettel való ismerkedést, és jó tapasztalatainak köszönhetően lelkes és pozitív maradt, azaz nem ment el a kedve tőle, ezért gondoltam holnap (Toma utolsó munkanapján) meglepem őket ezzel a finom Guiness tortával. És köszcsi! Csókcsi.

10 megjegyzés:

mazsolla írta...

hát ez szupcsi! és gratcsi Tomának és hajrcsi a szakcsidogcsi megvédéséhez!

Andi írta...

Köszcsi Mazscsi!

Marcsi írta...

és az is kap belőle aki csak drukkolt Tomának??? puszcsi :)

Bianka írta...

Hű de jó fej anyuka vagy :D

csincsilla írta...

gyönyörűűűűűű!!!
papírból?

Andi írta...

Marcsi, persze! Egy teljesen külön tortát, amikorra megígéri a drága drukker, hogy bejön. :-) Puszcsi neked is a segítségért!

Bianka, köszi! Remélem ízlett a fiúknak.

Csincsilla, igen, kivágtam papírból és megszórtam kakaóporral. Nem hittem volna, hogy ilyen szépre sikerül.

segebaga írta...

Én meg elsőkézből jelenthetem, hogy fincsi vót, no meg gyönyörű és köszcsi! cuppcsi

Andi írta...

Cuppcsi és neked is köszcsi az anyáskodást!

Bea írta...

Na és ízlett a fiúknak? :)

Andi írta...

Tudod mi az érdekes, Bea? Hogy négy fiú és négy lány kóstolta, és a lányokon látszott, mennyire ízlik nekik (és mondták is), a fiúk pedig úgy tűntek, hogy épp csak hajlandóak megenni.

Amúgy a tálalás tetszett nekik, már amennyire ki tudták mutatni itt is a tetszésüket.