Mindig megakad a szemem az olyan recepteken, amikbe el lehet használni a mélyhűtőben gyűjtögetett tojásfehérjékből valamennyit, s ezért mentettem el annak idején ezt a kakaós sablé Viennois feceptet, amikor Felhőlánynál megpillantottam. Tegnap a kuglófkészítéskor amúgy is megmaradt megint egy fehérje, és gyereknapra kedveskedhetnékem is támadt, szóval megsütöttem.
- 260 g finomliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g porcukor
- 1 nagyobb tojásfehérje
- csipetnyi só
A szobahőmérsékletű vajat habosra kevertem a porcukorral, hozzáadtam a tojásfehérjét és a sót, és ezt is kevertem magas fokozaton kábé 1 percig. Ekkor belekanalaztam az összeszitált (kivételesen tényleg összeszitáltam) lisztet és kakaót, majd addig kevertem, amíg a tészta összeállt. Egy hosszabb folpackcsíkra kiborítottam a tésztát, hengert formáztam belőle és betettem a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Este csak elővettem a csokirudat, felkarikáztam és 180 fokos sütőben 12 percig sütöttem.
7 megjegyzés:
nem milyen?
tuti nagyon finom, mert ennyi vajtól csak az lehet!
egyébként van két remek tortareceptem, amibe csak fehérje kell, és azért nem tudtam megcsinálni, mert nálam most egy darab sincs! remélem, a fagyiszezon majd segít rajtam.
Hozok kóstolót! Lehet, hogy én rontottam el valahogy.
Hát hogy nem olyan finom, mint amiben tojássárgája is van.
Látványra viszont nem néz ki roszul
Amiben csoki/kakaó van, nem lehet rossz! :)
Huhh, ez mennyire édes? Anyunak szeretnék majd ilyet sütni, de ő inkább a keresűbb csokis dolgokat szereti.
Szia Dani, egyáltalán nem édes, de nekem nem sikerült túl jól. Valószínűleg én rontottam el. Ha megsütöd, inkább a belinkelt receptet nézd szerintem.
Megjegyzés küldése