Ez is olyan főzőcske, hogy amíg készül a leves, végig ott szoktam állni mellette és amíg az egyik fázis halad, addig a másikat készítem elő. Így is fogom leírni:
Kicsi olajon kis fej hagymát dinsztelek. Amíg ez dinsztelődik, megpucolok 1 szál sárga- és 1 szál fehérrépát, vékonyra felkarikázom, és a hagymákra dobom. Kicsit átkeverem és együtt tovább dinsztelődnek, épp addig, amíg egy fél csirkemellet vagy ennek megfelelő mennyiségű pulykamellet felkockázok. Amint kész, mehet a hús a lábosba. A pulykamellkockákat addig kevergetem, amíg nagyjából kifehérednek és ezután az egész cuccot felöntöm vízzel, teszek bele egy nagyobb szem apróra vágott krumplit, egy húsleveskockát, tárkonyt, sót, borsot. Körülbelül 6-8 fej gombát felcsíkozok, és amint azzal kész vagyok, mehetnek a levesbe :-). Addig főhetnek, amíg 1 pohár tejfölt 1 evőkanál mustárral és 1 evőkanál liszttel simára keverek, majd ezzel az egyveleggel behabarom a levest és igyekszem minél tovább megtartóztatni magam, hogy ne égesse már megint szét a számat a forró leves.
Volt már olyan is, hogy nyomtam bele egy kis citromlét és úgy is nagyon finom, de nem kell sokat turbózni rajta, mert anélkül is fantasztikus!
7 megjegyzés:
Mindenképp ki kell próbálni mozzarella golyszikkal mert úgy is isteni, nagyon illik hozzá:):)
Pocak a gyolyszii!!!!!!
Na akkor ma ez lesz a kaja olyan finom hogy az nem igaz, sajna nincs itthon mozzarellám :-(
Megfőztem őt is! csirkeszárnyból, mert már csak azt kaptunk (egész csirkéből terveztem). és nagyon, nagyon, nagyon fincsi lett!!!
Juj de jó! De a gyerekek nyilván nem ettek belőle a gomba miatt?!
Vannak, akik pulykanyagból főzik, úgy tudom azt te is imádod, póbáld ki azzal is!
A gombát helyből kihagytam. Ha a családnak főzök, akkor azt nem is látom. Azt hittem, ez természetes.
Ma is ez alapján főztem meg, annyira imádom, és így 10 év távlatából már sosem rontanám el mozarella golyókkal - hát hülye vótam én??? :D
Megjegyzés küldése