2008. december 31., szerda

Kelkáposzta, kicsit másként


A Kisárpinak készült, gyorsan beírom, amíg emlékszem rá nagyjából.
Hozzávalók:
- egy közepes fej kelkáposzta
- 1 kg krumpli, ha lehet, akkor kifli
- fél liter sűrített paradicsomlé
- 1,5 tk. garam masala
- 1 tk. gyömbér
- 1 tk. római kömény
- 1,5 tk. cukor
- 1/4 tk. chili
- só, bors

A zöldségeket nagyon apróra vágva forró vízben roppanósra főzöm. Wokban olajat forrósítok (vegák iránti tapintatból most nem libazsírt), és kicsit átsütöm rajta a zöldségkeveréket. Utána nyakon öntöm a paradicsomlével, beleszórom a fűszereket, és alaposan összerotyogtatom néhány percig. Jó sűrű, fűszeres zöldségragu lett belőle, frissen sült szendvicskenyérrel ették, nem maradt belőle egy falat sem.

3 megjegyzés:

Andi írta...

Ezek szerint a Kisárpi vega?
Nagyon jól hangzik, az öszses fűszer van itthon, úgyhogy megcsinálom! Persze ha lesz itthon még kelkáposzta is...

Andi írta...

Mi az a frissen sült szendvicskenyér? He?

csincsilla írta...

tejjel és joghurttal készült kenyértészta, püspökkenyérformában sütve:) olyan helyes kis szögletes házikenyér:)