A hétvégi ebédhez csináltam ezt a köretet. Illetve Imi krumplipürét evett, nekem ahhoz nem volt kedvem és eszembe jutott, hogy ezer éve ettem kakukkfüves-lilahagymás krumplit. Régen, amikor még a szüleimmel laktam, gyakran csináltuk, főleg amikor sajttal töltött, baconbe tekert sült virsli volt az ebéd/vacsora. Valahogy ez egy megszokott párosítás volt akkoriban. :)Az elkészítése nagyon egyszerű, kb. fél óra alatt kész van krumplipucolással együtt.
Tehát: a megpucolt, megmosott krumplikat hasábokra, gerezdekre vágom, egy vastagabb aljú edényben olajat melegítek. Erre rádobom a krumplikat, pár percig nagy lángon pirítom, majd megszórom kakukkfűvel, ráteszem a karikára vágott lilahagymát, összekeverem és fedő alatt közepes lángon puhítom-párolom, közben megkevergetem.
Amint megpuhult, és picit barnásra pirult, megszórom sóval és borssal és már készen is van!


6 megjegyzés:
Imádom a krumplit,finom lehet.
Juj de jól hangzik!
Nincs borsörlőd? Nagy hiba! :-)
Bevallom töredelmesen: nincs :)
Én már látom, hogy lesz. :))
Te, én egyáltalán nem emlékszem sem erre a krumplira, sem hogy ettük. De megkostizhatom máskor, ha csinálsz? :)
Jól menne szerintem a baconba tekert csirkéhez is, nem? Szaftosabbá és ízesebbé válna. Nem?
hű, ez is nagyon jól hangzik, a kakukkfű annyira finommá tesz mindent. micsoda gyerekkor:)
Nem emlékszeeeel? Pedig annyiszor volt, hogy már a végén meguntuk! Még az is előttem van, hogy apa egy kék, öntöttvas lapos lábasban csinálta mindig. :)
Persze, hogy megkóstolhatod, de szerintem anyáék is szívesen csinálnak bármihez, legalább változatos a köret.
Bizony Csincsilla, nálunk minden nap volt főtt kaja otthon. Ezt mostanában nem sok gyerek mondhatja el magáról.
Megjegyzés küldése