Ez még adósság, tulajdonképpen ezzel kellett volna kezdeni a blogot.
Családi kedvenc, soha még nem kellett kidobni, mondhatni, bármennyi elfogy belőle, megcsinálni sem nehéz.
Alap: egy sima piskótalap, tortaformája válogatja, hogy hány tojásból, a legnagyobb formámba négy tojásból sütök lapot. Ezt, ha kihűlt, visszateszem a tortaforma aljába, és mivel szeretjük a jó magas tortákat, nem a saját karimáját használom, hanem az állítható tortagyűrűvel veszem körül. A lapot megkenem házi ribizlilekvárral.
Krém: minden fehéret megkeresek a fridzsiderben, összekeverem porcukorral, vaníliás cukorral (tudjuk, milyennel) és egy (nagy) zacsi zselatinnal, és ráöntöm a piskótaalapra. A fényképen szereplő torta krémjét az ünnepelt kedvéért frissen facsart citromlével és banánkarikákkal tunningoltam.
Andika nem szereti az ilyen receptleírásokat, direkte az ő kedvééért írok arányokat, ez a mennyiség egy közepes méretű, magas tortához elég: fél kg túró, 2 dl joghurt, 2,5 dl habbá vert tejszín. A porcukor tényleg ízlés dolga, meg az sem mindegy, milyen gyümi lesz a tetején, én kb. 6-8 evőkanállal tennék hozzá. Ehhez kell még egy zacskó zselatin és egy zacskó vaníliás cukor.
Gyümölcstető: én a pirosak közül válogatok (eddig csak sejtettem, de a blogon kristálytisztán látszik, hogy van bennem némi hisztérikus vonzódás a fehér-piros sütik iránt), ribizli, málna, eper, meggy, szeder, ami van. Ezekkel sűrűn telepakolom, és valamilyen tortafénnyel nyakonecsetelem, hogy szép fényes legyen.
4 megjegyzés:
Nem hiszem el, hogy megin ilyen barom szépet mutogatsz! Látom, bele kell húznom... de most már éhen halok! A mai menü ötcsillagos!
Jézusom de gyönyörű!
Ideje már valamit főzni is :)
Én speciel a kínaidat szeretném, mert már elfelejtettem, pedig az nagyon finom volt, arra még valamiért emlékszem:)
Igenis, vettem az adást! :-)
Megjegyzés küldése