2008. július 8., kedd
Csirkehúsleves
Bejegyezte:
Andi
Tegnap megint nagyon sokat gépeltem itthon, így hát nem volt idő macerás kajákra. Ennek a levesnek csak annyi a különlegessége, hogy nem, 5-10 literes lábosban készül, hanem csak 3 literesben és épp annyi, hogy tesómmal majdnem mindet fel tudjuk falni azonnal. Nincs gond a tárolással! És még azért szeretem ezt főzni, mert ezzel a kajával tutira ide tudom csábítani a tesómat, ha látni akarom. :-) Olyan keveset látom!
Itthon szoktam mindig a csirkemellet kifilézni és a csontját meg a bőrét félreteszem, hogy ilyen húslevest főzzek belőle. Két csirkemellcsontot + bőrét felteszek hideg vízben főni, amikor felforrt, leszedem a habot, teszek bele 1 csirkehúsleves-kockát, pár szem borsot, 1-2 teáskanál sót.
Megpucolok, és bedobálok a csirkecsont mellé 3 db sárgarépát, 1 fehéret, 1 kicsi zellert, 1 kicsi hagymát, 4 gerezd fokhagymát (Mazsival imádjuk!), 1 közepes szem krumplit.
Legkisebbre veszem alatta a lap hőjét úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a leves, és csak időnként megforgatom benne a zöldségeket, hogy a kilógó részeket is érje néha a forró lé. Két órát szokott így főni magában, mialatt én 1: vagy alszom, 2: vagy gépelek, 3: vagy takarítok (ritkábban). Amikor letelt a két óra, őrjöngve felhívom a tesómat, hogy hol van már, mert éhen halok az illatoktól, és mikor megérkezik, kis lábosba kimerem a leves tetejéről a zsírosabb lét és abban egy kicsi só társaságában kifőzök 3/4 zacskó tésztát. Egy pici adag szokott maradni másnapra esetleg. Zokni pedig nagyon szokott örülni a csontoknak és a zöldségeknek amiket mi nem eszünk meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
:), csak az a baj hogy mindet megkajáltad!
Ez rágalom! Teli hassal már könnyen hazudozol!
éhen fogok halni!!!
Tudod, hogy ezt a lelki terrort nem bírom! Mit vigyek enni? :-)
húslevest, kolbásszal töltött karajt, krumlipürével, ubisalival. ennyire egyszerű! :)
És a sütiről még nem is tudtál! :-)
jeee énis szerepelek vééégre!!!:D
Megjegyzés küldése