Tesókám mostanában megszerette, egyre többször kívánja a leveseket, természetesen a házi készítésűeket. Minden héten újabbnál újabb levesötleteket látok és kóstolok náluk, eddig mindegyik ízlett. És ami még jobban tetszik bennük: nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Ilyen például ez a sárgaborsó leves is, amit azért is találtam különlegesnek, mert ha jól tudom, a blogon még nem szerepelt sárgaborsóval készült étel.
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgaborsó,
- 1 sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 erőleves kocka,
- 2 dkg liszt,
- virsli,
- kevés olaj,
- só,
- 2 evőkanál vaj
A répákat megtisztítjuk, karikára vágjuk, és vajon megfuttatjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a borsót, a leveskockát, a petrezselymet, és addig főzzük, míg minden megpuhul benne.
A liszttel elkeverjük a tejfölt, és a leveshez öntjük, sóval ízesítjük.
A virslit bevagdossuk, és kevés olajon ropogósra sütjük. Tányérokba merjük és 1-1 virslit adunk hozzá.
Ennyi az egész. Én majdnem kész állapotában ettem belőle. A virsli még nem volt megsütve, de nekem nem is hiányzott belőle, így is elég laktató leves. Forrón az igazi!
Mazsolino lefotózta nekünk a "csodaamarilliszét", amit más virágokkal együtt sikeres vizsgáiért kapott, hogy ha már olyan nehezen jön a tavasz, legalább így lássunk egy kis virágot. És hogy miért "csoda"? Mert egy hagymáról két szára nőtt és az egyiken 6 db hatalmas virág nyílt ki! A képen csak három látható, de hátul és középen megbújik még 3. A másik száron pedig most kezdenek nyílni a virágok, még nem tudjuk, hogy azon mennyi lesz.
12 megjegyzés:
Jaj milyen sokszor készültem már én is sárgaborsólevesre vagy sárgaborsókrémre, de nem csináltam meg. Köszi Bea, hogy feltetted!
A virág gyönyörű!
Andi, hirtelen azt hittem, hogy a sálad már akkora hatással van rád, hogy "a virág gyönyörű" helyett azt írtad, hogy a világ gyönyörű! :D PEACE!
Elnézést a belepofázásért, de az amarilisz nem anyáé, hanem az enyém. :)) Többek között ezt is a sikeres vizsgáimért kaptam. :)
Hűha, most aztán megkaptam a letolást. :) Bocsánatot kérek a tévedésért, már javítottam is a hibámat. :D
:D Na, utoljára elnézem. :D :D Pedig micsoda súlyos baklövés! Hihi! :) Gyertek a fánkért!! :)
Mazsi, pont nem ilyen hangulatban vagyok :-( Toma azt mondta a sálra, hogy az emósok is pont ilyet hordanak és megmutatta, hogyan kell feltekerni emo-módra.
Annyira szemét! Mondd meg neki, hogy az emósok fekete--fehéret hordanak, nem olyan szép színeset mint a tied! :)
Oké. És akkor hiába tekerem emós módra, nem leszek emós? Pedig arra készülök!
nagyon finom lehetett! én pont két hete főztem sárgaborsó(krém)levest, úgy látszik, most ilyen bolygóállás van:) és egész másképp, fokhagymával és köménymaggal, ezt a zöldséges, habart változatot is ki fogom próbálni.
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgaborsó,
- 1 sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 erőleves kocka,
- 2 dl liszt,
- virsli,
- kevés olaj,
- só,
- 2 evőkanál vaj
Bocsánat, hogy belekotyogok, de ha valaki 2 dl liszttel képes lesz megfőzni ezt a kaját, egy életre elmegy a kedve a főzéstől. Légy szives kijavitani. Mindenesetre kedvet kaptam egy kis sárgaborsóleveshez :-)
Kedves Névtelen!
Köszönöm, hogy felhívtad a hibámra a figyelmet, már javítottam is. :)
Jó étvágyat a sárgaborsóleveshez. :)
Bocsi, de a tejfölt is írd fel a hozzávalókhoz.
Megjegyzés küldése