2020. április 6., hétfő

Brownie áfonyával és sós mogyoróval (gluténmentes, tejmentes)


Sütit kellett sütnöm. Ez a leggyorsabb a repertoárban, és szerencsére mindig van itthon hozzávaló. A recept a szokásos. Most egy nagy marék fagyasztott áfonya-ribizli kombóval és egy kis marék sós mogyoróval dúsítva, mert ez volt itthon. Mentesítve. Vaj helyett tejmentes margarin. Lisztként barna rizsliszt. Cukor helyett 1:4 sztívia-eritrit, valamennyi, nem mértem. 180 fok, nálam 15 perc pont elég volt, lehet, hogy elég lett volna 13 is, de azért nem mondanám túlsültnek. Kb. öt perc az összedobása, és hát azért elég tömény, szóval kitart egy darabig. Dupla adagot szoktam csinálni egyszerre, az pont egy kis tepsinyi adag.

Napi cuki. Egy kis délután szundikálás mindenkit felfrissít.