Nem is terveztem mára brokkolis tésztát, csak éppen összefutottam egy szép brokkolival a zöldségesnél és rettenetesen megkívántam. Ez a recept is a korrektorsuliban megismert vega barátnőmtől van, akkoriban amikor kaptam, elég gyakran készítettem, de még sohasem ugyanúgy.
A brokkolit rózsáira szedtem, egy répát megpucoltam, és sós vízben mindkettőt megfőztem. Tulajdonképpen mivel a répának sokkal több idő kell, ezért az nem is igazán volt még megfőve, amikor leszűrtem őket. Ezután a répát a kis lyukú reszelővel lereszeltem. Egy serpenyőben kábé egy evőkanálnyi vajat olvasztottam, ráöntöttem nagyjából két deci tejszínt és egy deci tejet. Megfűszereztem kurkumával, szerecsendióval, sóval, borssal, vegetával, összekevertem, majd beledobtam a reszelt sárgarépát és a brokkolit. Kicsit forraltam, reszelt sajttal sűrítettem és finomra vágott friss petrezselyemmel turbóztam még fel. Nagyon finom!
- A mártás nemcsak tej és tejszín keverékéből állt, hanem még tejfölt is tettem bele, vagy esetleg tejet nem.
- Nem reszelt sajttal sűrítettem be, hanem étkezési keményítővel.
- Mivel most a zsömlesütésből megmaradt egy kis tojás, ezt összekevertem a tejjel, mielőtt a tejszínhez adtam volna, ez is sűríti kicsit a mártást.
- Nem friss brokkoliból, hanem egy zacskó mirelitből készítettem, ilyenkor persze nem kell előfőzni.
- Barátnőm receptje szerint ugyanezt az ételt csőben sült brokkolinak is el lehet adni, ilyenkor a tepsiben alulra kerül a brokkoli, rá a szósz, tetejére reszelt sajt és petrezselymes rizzsel tálalni. Ezt még nem próbáltam, mert a tésztát annyira szeretem!
Így vagy úgy, de mindenképpen finom!
1 megjegyzés:
Hű de fini! És lehet hogy egyesek is megennék a brokkoli miatt? Kipróbálom egyszer!!
Megjegyzés küldése