Tudom, hogy nem nagy durranás ez a recept, de talán ötletnek nem rossz, ha valaki épp azon gondolkodik, mivel helyettesíthetné az olajban sült krumplit. Mi nagyon sokszor eszünk olyat, mert nagyon szeretjük, pedig tudom, mennyire egészségtelen. Erről a krumpliról azt olvastam, hogy az írója még soha ilyen jót nem evett. Hát, finom, finom, de az olajban sült krumpli sokkal finomabb!
A receptet a Mindmegettén olvastam, de most nem találom. Tulajdonképpen nem a bonyolultsága miatt nyomtattam ki, hanem csak azért, hogy majd egyszer ne felejtsem el kipróbálni. Úgy készült, hogy a megpucolt krumplit felkockáztam, sós vízben feltettem főni. A forrástól számított 8-10 percig főni hagytam, majd egy szűrőkanállal áttettem a krumpliszemeket egy kivajazott tűzálló tálba. Ezután egy darab vajat villára szúrtam és minden egyes szem forró krumplikockát megvajaztam vele. 20-30 percet sütöttem még 200 fokos sütőben. Nem bírtam megvárni, hogy aranybarna legyen, mert a hozzá készített busát már így is félig megettem, mire elkészült...
A sült busafilét a szokásos módon készítettem: néhány helyen belevágtam a húsba, oda betömködtem fűszereket (most éppen szárított bazsalikomot, petrezselymet), vajdarabkákat is dugtam a résbe, sóztam, borsoztam, sőt még halfűszerkeverékkel is megszórtam (biztos, ami biztos), végül citromlével jól meglocsoltam, és 200 fokos sütőben megsütöttem. Isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése