Semmi különös, de muszáj volt valamit feltennem a blogba, mert féltem, hogy kikapok blogszerzőtársamtól, amiért nem főztem ma semmit. Volt elég maradék kajánk a hétvégéről, ezért inkább sütöttem ma délután. Gyakran csinálom ezeket a szezámmagos kifliket az előző hétről megmaradt fél liter tej megmentésére.
Hozzávalók:
- 68 dkg liszt,
- 4 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1 kiskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 csomag szárított élesztő
Remélem, hogy olyan finomra sikerült, mint amilyen gyönyörű! Holnap ebből csinálok majd szendvicseket a fiamnak a suliba, meg magamnak is legalább egyet. Jó lenne még kitalálni valami házi készítésűt a szendvicsbe, amit megeszik a gyerek is, és még bírja is a suliban a hőmérsékletet, meg a többi ilyen-olyan behatást, ami egy suliban érhet egy szegény szendvicset egy fiúgyermek táskájában... Attól tartok, hogy sajnos sem a márványsajtkrémet sem pedig sárgarépakrémet nem enné meg. Gondolkodtam még a házi készítésű májkrémen is, amit réges régen gyakran csináltam és isteni finomat tudtam, de egyrészt ez is az a kaja, amit most már nem tudok olyan ehető minőségben előállítani, másrészt nem hiszem hogy kibírna 4-5 órát a túlfűtött tanteremben. Na, régóta a terveim között szerepel az is, hogy megoldjam ezt az óriási problémát: mivel tudnám helyettesíteni azokat a szörnyű felvágottakat, amiket a boltban lehet kapni?
És ime a gyermek egyik szendvicse! (Remélem, értékeli a házi sütésű zsömléket!!!)
8 megjegyzés:
rántotthúst bele sok ubival! :)
Igenis!
Csak az a baj, hogy unom a rántott húst nagyon! Még a szendvicsben is azzal kelljen farkasszemet nézni?
Különben pedig jó ötlet! Még! Még! Még!
hűha! tényleg pékséget kéne nyitni, meseszépek!
Hát igen! És köszi! :-)
akkor sima sült hús (akár sült kacsa cafatok is;) )
jaaaj de gyönyörűűű, még a szendvicsevő életem (ezért szendvicsutáló élet :D) mellett is :D
persze már rég nem emlékszem a kenőmájasra, mert anyukám sokat főzött nekem ÷!
kösziiiii!
Sima sült hús ... hmmm ... oké!
Megjegyzés küldése