Még mindig a fotózáson pörgök, annyira jónak képzeltem az új képeket, hogy gondoltam, elájultok tőle, és valamennyire nekem is tetszik, de nem lett elég éles, nem tudom mit rontottam el. Azért fényévekkel jobb, mint amiket eddig csináltam, nagyon jót tett a 14 nap 7 fotó kihívás.
4 nagyobb fej csiperkét felkockáztam. Egy szál újhagymát apróra vágtam, kicsit megdinszteltem olívaolajon (kacsazsíron is szoktam). Megszórtam piros paprikával és felengedtem kb. 1 liter vízzel. Beletettem a gombát, és jól megsóztam, még jobban megborsoztam. Egy kis pohár tejfölben elkevertem 1 csapott evőkanál lisztet, és ezzel behabartam a levest. Kóstolás, sózás, borsozás. 1 tojásból csináltam nokedlit, ezt beleszaggattam a levesbe. Végül 1 csokor petrezselymet felaprítottam, félretettem a tálaláshoz egy kicsit, a többit beleszórtam a levesbe. Kb. 3 tányérnyi adag lett belőle.
Napi cukinak pedig Zora, amint segédkezik a fotós tanfolyamunkra a képek készítésében. Réka szerint úgy segített, hogy amikor jó lett volna, hogy besétáljon a képbe, akkor elrohant madarakat kergetni, amikor pedig nem kellett volna, akkor belegyalogolt. A téma az utcarészlet volt, és a képet úgy kellett elkészíteni, hogy hangsúlyosan megjelenjen a perspektíva. Csodálatos képek készültek, de azokat most nem mutatom meg, csak a fotóssegédet.
Itt pl. nem kellett volna feltűnnie a képen:
Na és itt már Zozi a fotó témája. Pontosan tudja, hogy kell beállni (beülni) egy fotóhoz. Majd megpróbálom eltanulni tőle.
2 megjegyzés:
a habarás mikor történik? rögtön miután felforrt a gombás víz?
az én sztorim pedig, hogy most volt valentinnap, és randiztak és romantikáztak a dunaparton, de közben be is csíptek, és a buli hevében elhagyta a lány a rózsáját.
Ez a legjobb sztori!
Igen, rögtön habartam, mert a gombának nem kell sok idő, és amíg a nokedlit szaggattam, addig is tovább főtt. De lehet 5-10 perc múlva is.
Megjegyzés küldése