2022. február 24., csütörtök

Szezámmagos, zabpelyhes keksz


Mostanában, mint már írtam, állandóan kekszet sütök. A reggeli kávéhoz. Ez elég jó. 

Hozzávalók:

1 csésze gm zabpehely

1 csésze darált szezámmag

2-3 evőkanál kókuszliszt

1,5 tojás

5 dkg kandírozott gyümölcs

10 dkg étcsoki apróra vágva

10 dkg margarin

olívaolaj

édesítőszer, vanília, só, fahéj


Irtó bonyolult, mindent összekeverek. Kis vizet vagy növényi tejet is löttyintek rá, és hagyom azzal állni, hogy a zabpehely kicsit duzzadjon, az is majd szépen összetartja a kekszeket. Aztán gombócozás és 190 fokon sütés.

Nemrégiben sütöttem egy második adagot, annyi különbséggel, hogy ebbe egyáltalán nem tettem kókuszlisztet (mert épp nem volt), és csak olívaolajat löttyintettem bele, mondjuk olyan jó féldecit, margarint sem tettem bele. És ellapogattam, hogy kicsit ropogósabb legyen. 


Napi cuki meg ma nincs.


2 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon tetszik a fotó! A maradék 1/2 tojással mi lesz?

csincsilla írta...

volt egy fél. talán a pogit kentem le vele, mármint a másik felével.