Júliusban Mazsiék végre beköltözhettek az új lakásukba. Nem volt könnyű menet idáig eljutni, és maga a költözés is horrorisztikussá vált, miután nem kértek segítséget senkitől, és nem hívtak profi költöztetőket se. Szerintem egy kísérlet folyt, hogy tényleg igaz-e, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Egyetlen dologban kért Mazsi segítséget, hogy valaki etesse őket, ezért aztán Viki és tesóm igyekeztek előállítani az ellátmányt. Én kimaradtam ebből a körből is valahogy.
Miután a költözés személyautóval (!) és gyalogosan (!) több napig elhúzódott, többféle kaja készült, köztük ez a sült hús, ami mindenki nagy kedvence. Mama szokta csinálni, emlékszem, régen egy jénait csak erre használt, és előttem van, ahogy a végén erősen rotyog és bugyborékol a hús köré dobott zsír az átlátszó jénai üvegedényben. Még az illat is itt van az orromban. Amikor elkészül, lehet enni melegen petrezselymes krumplival és uborkasalátával vagy kovászos uborkával, és a maradékot istenien lehet szendvicsekben hasznosítani, gyakran ezt vittük, majd később ezt adtuk mi is a gyerekeinknek a suliba tízóraira. Mi már leginkább csak a szendvics miatt készítjük. Legjobb, ahogy az alján egy zselés-fűszeres-kocsonyás cucc képződik (a kicsit odakapott paprikával, hagymával), az ember azt vadássza, hogy minél többet tudjon kenni belőle a kenyerére.
Nem írok hozzávalókat, egyszerű a dolog: veszünk egy szép darab disznócombot, késsel lyukakat szúrunk bele és a lyukakba fokhagymagerezdeket tűzdelünk. Annyi sós vízben tesszük fel főni a húst, amennyi ellepi. Ha akarjuk, megágyazhatunk neki az edény alján egy kis paprikával, paradicsommal, karikákra vágott hagymával, sőt őrölt borsot is szórhatunk rá. Amikor ez megvan, akkor takarék lángon órákon keresztül főzzük, amíg puha nem lesz a hús és a víz nagyjából elfő. Ne főzzük el teljesen a vizet, mert abból képződik majd az említett finom kocsonyás cucc. A hosszú főzést meg lehet spórolni, ha kuktában tesszük oda, akkor kb. fél óra alatt elkészül, viszont akkor sokkal kevesebb vizet kell aláönteni. És most jön a lényeg: az omlósra főtt húsra disznózsírt dobálunk és erős lángon sütjük benne 10-15 percig. Jó, ha annyi zsírt teszünk rá, hogy ellepje a húst, ehhez az kell, hogy megfelelő méretű legyen az edény, amiben készül. Túl nagy lábosban túl sok zsírt kell rátenni. A zsír mennyisége attól függ amúgy, hogy hányan és/vagy hány napig akarunk zsíros kenyeret tömni magunkba két pofára.
Ennyi az egész. A szép képeket Mazsi csinálta.
Napi cukinak meg Penny és Winston az új lakásban, ami igazi cicaparadicsom lett. Kaptak például egy-egy polcot:
Winston segített összeszerelni az asztalt, aztán el is foglalta. Szerintem azt hiszi, hogy nem fogják megtalálni sose a rejtekhelyén.
Penny viszont a függönyt segített felszerelni, mert sürgősen szüksége volt egy függőágyra (vagy egy leszakadt függőágyra, mindegy):
És titokzatos cicalátogatók is voltak az új lakásban, nem tudjuk, hogy kicsoda:
6 megjegyzés:
❤️❤️❤️❤️ ezen most jól bekönnyeztem, annyira szerencsésnek érzem magam! 😭 és köszönjük utólag is a sok segítséget, legközelebb már ügyesebben szervezzük a dolgokat 😅 (mazsi)
Ui: a hegyek többi részét tesómnak adtam, majd meglátjátok milyen nagylelkű voltam! 😄
Tudjuk, mekkora szíved van! ❤️
annyira, de annyira cukik ezek a cicák (Mazsi háta is). tök szép helyen laknak. És hányadikon Penny cica nem ugrik le az erkélyről?
Csincsilla❤️
Penny cicán hám van, amit a képen a lábammal szorosan fogok, csak nem látszik! 😅 mindenki aki meglátja h hámmal viszem csak ki a macskát az erkélyre azt mondja h "amacskanemhulyenemugrikki", én azért nem kockázatom meg. 🙈
Ui: 3ikon lakunk!
tényleg van rajta hám, csak elvitte a szemem a sok egyéb érdekesség:)) nagyon profi. és szerintem is időnként kiugrik, sajnos. szóval nagyon rendesek vagytok. én hülyét kapok ezektől a bölcsektől (van a tarsolyukban rendesen, aztán ott a sok szenvedve meghaló állat). ez a Penny cica annyira cuki, és a kis farkincájával jelzi a tulajdoni viszonyokat:))) alulreprezentáltnak érzem a blogban, kéne szólni a rendszergazdának.
Megjegyzés küldése