Ez eredetileg egy Stahl-recept, füstölt makrélából és egyéb fűszerekből, és most azért készült, mert tesóm aggódott, hogy kevés füstölt sonkát vett. Nekem volt főtt-füstölt pisztráng a mélyhűtőben, és gondoltam, egyszerre két legyet üthetnék vele, az egyik, hogy kipróbálhatnám ezt a receptet, mert már évek óta vágyom rá, a másik pedig az lenne, hogy kisegítené tesómat a bajból, ha tényleg kevés a sonka. Aztán végül nem készült el a buliban, mert tesóm úgy tett, mintha fogalma se lenne róla, hogy mi ez, és miért kéne neki a sütőt megint beindítani, pedig megbeszéltük. Így aztán az lett, hogy Viki és Mazsi olyan rendesek voltak, hogy a tálkákba előkészített halkrémet elvitték, és a tojással összesütötték másnap reggelire.
Ez itt Mazsi reggelije:
Ez pedig Vikié:
Mindkettőjüknek túlságosan erős füstölt hal ízű volt a keverék, úgyhogy nem jött be a recept a csajoknak, de azért beírom, mert szeretnék Amyt mutogatni.
Hozzávalók:
- 150 gramm főtt-füstölt pisztráng (a füstölt makréla helyett)
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- bors
Gondolom azért olyan boldog, mert sikerült megszereznie az egyik méhecske csokimat annyira ügyesen, hogy senki nem vette észre, csak másnap.
4 megjegyzés:
én imádom a füstölt halat mindenféle formában, de tuti nem faxiznék vele soha, egyszerűen megenném úgy, ahogy van. ha tojással akarnám enni, azt külön sütném meg hozzá.
egyébként meg csinos lett, de Amyka százszor szebb, meg irtó cuki a sporttárs is:))
Jó, de neked nehéz szebbet csinálni, mint amilyen egy kutya lehet. Amúgy igazad van, de néha muszáj faksznizni, és ezeket a tálkákat se használtam még soha semmire, pedig olyan szépek.
bocs, szerintem is gyönyörűek, mármint a kaja meg a tálkák, nem útmutatót akartam adni, csak sajnálkoztam, hogy én már csak ilyen egyszerű vagyok, nem állok neki ilyen nehéz mutatványoknak, bocs, bocs, bocs. és te meg irtó ügyes vagy, hogy igen. persze azért Amy mindent visz.
Igen, tuudoooom! 😇 Köszi!
Megjegyzés küldése