2023. április 10., hétfő

Húsvét 2023


Megjött a nyuszi! Mindenki személyre szóló ajándékokat kapott, én egy csomó katicát és méhecskét, a katicát azért, mert nagyon szeretem őket, a méhecskét meg azért, mert olyan szorgalmas vagyok mint egy méhecske. Asszem. A törpiek kindertojást, egyesek óriásit, mások kisebbet, de ezek a mások kaptak mellé kedvenc kapszulás kávét is. Mindenkinek meg kellett találnia a helyét az ajándéka alapján, könnyű volt kitalálni, hogy melyik az én helyem, ez:


Tesóm megint isteni dolgokat készített a húsvéti bulira, ami egyben Viki szülinapja is nálunk. Ezek voltak:


  • mozarellagolyók paradicsommal, bazsalikommal
  • zöldségtál
Tomi is készült idén, hozott egy vegyes salátát, csak megkóstolni tudtam, nagyon finom volt, sajnos nincs róla fotó. De nemcsak Tomi volt nagy segítség, hanem többen beszálltak az előkészületekbe, Mazsi a kaszinótojást készítette


és a sonkát is ő vágta szép kis darabokra


Amiben Amy segített neki. Persze egy pillanatra sem hagyta egyedül Mazsit


nehogy valami bántódás érje, vagy elrabolják, vagy balesetet szenvedjen, vagy netán leejtsen valamit. Vagyis az jó lenne, ha leejtene valamit.


Én kétféle kenyeret vittem, az egyik amit Annától tanultam, csak arra nem hasonlít egyáltalán


A másik a Limara-féle JBFK:


Szegényről azért nincs jobb fotó, mert az utolsó utáni pillanatban készült csak el, mert 1 dkg helyett 1 g élesztővel kezdtem csinálni, és csodálkoztam, hogy 1 óra múlva sincs megkelve. Megkelt volna persze, de csak másnap reggelre, így amikor rájöttem a szokásos tévedésemre, akkor újabb adag vízben felfuttatott élesztőt dagasztottam bele, és ekkor már elkezdett működni a dolog. De akkor már veszítettem egy órát! Mindegy, csak hoztam a formámat. A lényeg, hogy elkészült, és olyan hideg volt idén, hogy míg átvittem tesómhoz, ehetőre is hűlt. (Azért azt látni kellett volna, hogy próbáltuk kiszedni Tomával a 240 fokos öntöttvas edényből, hogy azonnal tudjunk startolni tesómhoz!)

Volt húsvétiasztalfotó-verseny is, ha van kedvetek, szavazzatok! Szabi ezzel a képpel nevezett:


Toma versenyképe:


És ez az enyém:


Ha már húsvét van, bemutatom nektek a nyuszinkat is. Persze ő is egy mentett állatka.


Mert az úgy volt, hogy egy olyan helyen élt, ahol ennivalónak tartották őt is és a társait is, de egy anyanyuszi megtámadta a mi nyuszinkat és elég csúnyán elbánt vele. A gazdája elvitte Vikiékhez a rendelőbe, és ők már nem is adták vissza, hanem Réka az asszisztens fogadta örökbe, és ilyen jó társaságba került:


Szerintem itt biztonságban lesz nem úgy, mint az eredeti helyén a nyulak között. Néha azért kap illetlen kérdéseket szegény nyuszi, ahogy ezen a videón hallatszik:


És úgy lett közös a nyuszi, hogy Viki megmentette, Réka hazavitte, és tesóm a zöldségesboltból küldi neki a finomságokat. Neve még nincsen, van valakinek valami javaslata?

Volt több húsvétunk is már: 20092009 és egy harmadik 2009201020112012, szintén 20122013, 201720182022. Úgy szeretem visszaolvasni őket!

2 megjegyzés:

csincsilla írta...

hát ez isteni volt.
például a nyúl. a rotinak mintha kicsit csöpögne a nyála:))
és én a te képedre szavazok, abszolút, azon látom, hogy mi a szösz van.
Amy meg egyszerűen csodálatos. meg az a kép is, ahol Mazsi csinálja a kaszinótojást.
szóval még, még, még, olvasnék és néznék.

Andi írta...

Köszi, ogy az én képemre szavaztál, akkor én nyertem! 😁