2024. június 23., vasárnap

Variációk cold brew (hidegen áztatott) teára


Majd ide fogom gyűjteni a cold brew teáinkat. Mazsi és én sorozatban gyártjuk őket, és olyan jó ötleteket lehet szerezni Mazsitól.

Az alaprecept röviden a következő: 1 liter hideg vízhez kell adni 1-2 filter zöld teát (vagy 1-2 evőkanál szálas teát), de lehet fehér vagy fekete tea is, majd egy éjszakát áztatni kell hűtőben. A fekete teát elég 1-2 órát áztatni. 

Mazsi bazsalikomos-citrusos zöld teája

A fenti kancsóban van 1 filter zöld tea (lehet, hogy 2 kellett volna ennyi vízhez), zöldcitromkarikák, narancskarikák és bazsalikom! Micsoda ötlet, hogy bazsalikom van benne, annyira büszke vagyok Mazsira! Én a gyümölcsöt csak a tálaláskor tettem a teába, de ez is jó ötletnek tűnik, hogy vele együtt ázzon. Sajnos Mazsi elfelejtette lefotózni, a kész teát, mert nem tudott egy percet se várni a kóstolással, pedig annak már szép színe is volt. 

Mazsi fagyasztottmeggyes-citromos zöld teája

 A fenti teába 2 filter zen chai, fagyasztott meggy és citromkarikák kerültek. A meggytől lett ilyen szép a színe.

Citromfüves zöldtea

Ez itt egy olyan adag hidegen áztatott zöld tea, amibe citromfüvet is tettem. A citromfű az erkélyen nőtt, azt Annától kaptam még tavaly. Átvészelte a "telet", és újra kihajtott, nagyon rendes kis növény. 

Epres zöldtea

Ezt pedig jégkocka helyett fagyasztott eperrel hűtöttem. Ilyesmit vittem Vikihez pénteken, amikor átmentem megnézni az új szekrényt.


Az új szekrény ott van Amy háta mögött, az, amelyiktől olyan newyorkilakás-stílusúvá vált a lakás. Nagyon jól néz ki, és már tele is volt pakolva. Amy pedig nem is házőrzőnek, hanem szekrényőrzőnek tűnik, ahogy nagy komolyan ül a NYC-stílusú szekrény előtt:


Van olyan tavalyi fotóm is, ahol a szekrény még nincs ott, de természetesen Any igen, ahogy a retro rádió és a kutyafekhely egy pici darabkája is:


Szóval az új szekrény örömére átmentünk Vikiékhez péntek este, és vittem a nagyobbik üveg jegesteát, amit teleraktam mélyhűtött eperrel és málnával, meg volt benne citrom is. Nagy sikere volt szerencsére!

Nincsenek megjegyzések: