Az elkészítés nagyon egyszerű: az újkrumplit héjastól, megsikálva, a régit meghámozva kell használni. Az előkészítés után a krumplikat egy vékony pengéjű, nagyon éles késsel úgy kell bevagdosni, hogy nem vágjuk el egészen, hanem a krumpli egyben marad. Állítólag jó szolgálatot tesz ilyenkor egy kanál úgy, hogy belehelyezzük a krumplit és így az nem engedi teljesen átvágni az alját.
A tepsit sütőpapírral béleltem ki, majd ebbe tettem a bevagdosott krumplikat. Megsóztam amennyire tudtam, és meglocsoltam pár evőkanál olvasztott vajjal. 200 fokon sütötem 45 percig, de közben kétszer kivettem és locsolgattam újra az olvasztott vajjal. Sülés közben a szeletek kissé szétnyílnak, ilyenkor lehet újra sózni, vagy esetleg már a vajat előzőleg sóval elkeverni és azzal locsolgatni a sülő krumplit.
Amikor már majdnem kész lett, házi zsemlemorzsával megszórtam és a nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal meghintettem. Vaj helyett olajjal is készíthető. Az eredeti recept azt írja, hogy aki szereti, megszórhatja pirospaprikával, tehet zúzott fokhagymát az olajba/vajba, és esetleg azzal locsolgathatja.
11 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik! Biztosan kipróbálom. Köszi!
Szívesen! :-)
én akár erre is raknék juhsajtot! ;)
én meg inkább a villámat raknám rá, hogy utána méltóhelyére kerülhessen :) szuperül néz ki.
Demegennéém! Következő ünnepségre ilyet kérek :D!!
Csak ne felejtsük el! :-)
Csinos kaja, nekem is tetszik, főleg a fokhagymás.
Jaj a fokhagymát én is imádom! :-)
Mindig bajban vagyok, hogy mit készítsek köretnek. Ez szuper ötlet! Csak tudnám, kinek az agyából pattannak ki ilyen jópofa dolgok? Én sokszor hiába töröm a fejem, akkor is csak a krumplipüré és a sült krumpli jut eszembe, ha már a krumpliknál tartunk.
Én pont így vagyok vele, azért csapok le minden ötletre, ha belefutok! :-)
Kb. egy évvel ezelőtt én is kipróbáltam. Az a változat nagyon finom volt.Pont itt lesz az ideje, hogy más verziót is elkészítsek. :)
Megjegyzés küldése