2009. április 21., kedd

Karalábéleves




Hurrá, az idén is van tavasz! És már látszik az alagút vége, már itt vannak a retkek, saláták, újhagymák és karalábék, és a távolban már látszik az eper és az újkrumpli. El sem hiszem:)
A leves semmi extra, csak egy kis friss, főtt tavasz. Pont úgy készítem, ahogy általában a zöldségleveseket. Két fej karalábét megtisztítok, apróra vágok, most ment bele még egy kisebb sárgarépa is, meghámozva, természetesen, és vékony karikára vágva. Hideg vízben némi biovegeta társaságában feltettem főni, amikor már minden megpuhult, egy kisebb szűrővel kiszedtem valamennyi zöldségkockát, a többit pedig botmixerrel pürésítettem. Jöhetett a só, bors, meg egy marék apróra vágott petrezselyem. De ezzel már nem főztem. Meg persze visszatettem az egyben hagyott zöldségkockákat. Persze, lehet még tejszínnel/tejföllel/sűrű joghurttal ízesíteni, de anélkül is nagyon finom.

3 megjegyzés:

Bea írta...

Nem ér így ebédidőben ilyen finomságokat mutogatni! Ééééhes vagyok! Egy vödörrel meg tudnék enni ebből a levesből!

Andi írta...

Bori barátnőm még csak most palántázta a karalábét, te meg már azt főzöd? :-)

segebaga írta...

Úristen mi lehet Csincsilláéknál?! Illen gyorsan nő minden!