2023. február 12., vasárnap

Körözött 2. - A világ legegyszerűbb és legfinomabb körözöttje

 

Ez tesóm specialitása, a címből kimaradt még az, hogy és legszebb. Sokan mindenfélét tesznek bele, és biztos nem árt neki, de tesóm csak ezt a 4 összetevőt használja: juhtúró/brindza, vaj, hagyma, piros paprika. Nálunk minden húsvétkor ott van a helye az ünnepi asztalon, de valahogy elmaradt, hogy beírjam a blogba. Találtam egy körözöttet Beától, ez tehéntúróból készült, tuti, hogy az is nagyon finom. 

Tegnap átmentem tesómhoz, hogy befejezzük a Dzsimi-sorozatot a második 5 résszel, és vittem az English Muffinokat, tesóm meg csinált hozzá körözöttet. A sorozatból az első 5 rész sokkal jobban tetszett, annak érdekesebb volt a története, a második 5 rész néhol még unalmas is volt, de a színészek isteniek voltak, annyira jó őket nézni. Ráadásul a legtöbb kedvenc színészem játszott benne, nekem nagy élmény volt. 

Hozzávalók 1 főre:

  • 1 db 125 grammos Bryndza (Lidlben vagy Aldiban kapható)
  • körülbelül fele ennyi mennyiségű puha vaj
  • negyed lilahagyma (vagy több, vagy kevesebb, kóstolás után kell dönteni)
  • kicsi piros paprika a színezéshez
Minden legyen szobahőmérsékletű, és így be kell dobálni az aprítógépbe mindent a hagyma kivételével. Amikor jól összekeveredtek az összetevők, és csodálatos krémes állagot vesznek fel, akkor kell beletenni az apróra vágott hagymát, és kész. Ez kb. 5 percig tart.

Sütöttünk még almás palacsintát is a sütőben, ennek majdnem a felét sikerült felfalnom, olyan jó lett.

Napi cukinak meg Amy megint kirándult a Hármashatár-hegyen a napközistársakkal, és szerencsére Lufi is ott volt. Itt a két csirkefogó:


Én mostanában nem járok kirándulni, mert lusta vagyok, így viszont többet tudok írni a blogba. Ezen a hétvégén pedig melegedés kezdődött, pont jó idő egy rövid túrához. Nem baj, pihenni is kell, meg kipróbálni végre a sok kaját, amiket terveztem.

2 megjegyzés:

csincsilla írta...

jó a körözött is, de a kutyák százszor szebbek. hogy a csudába tudnak ennyire tökéletes csoportképeket csinálni??????? én akármikor próbálok egyetlen darab kutyát lefényképezni, az vagy homályos, vagy egy negyed kuty van rajta, vagy még annyi sem. ezek meg pózolnak és mosolyognak és annyira, de annyira édesek.

Andi írta...

Ezen már én is gondolkodtam!