2022. március 18., péntek

Réka tonhalas mártogatója

 

Ez valami fantasztikus recept, mert amilyen egyszerű, olyan finom. Réka mindig ezt hozza a bulikba, és mindig el is fogy. Legutóbb olyan szerencsém volt, hogy ott készítette a szemem láttára, mert nem volt ideje előre megcsinálni, úgyhogy ellestem a titkokat... És ez jól is jött, amikor nemrég egy alkalommal Mazsi átjött hozzám fodrászkodni és dumálni. Nagyon sok munkája volt, és egyáltalán nem volt biztos, hogy tud jönni, így aztán nem készültem semmivel, vagyis ez sem igaz, mert főztem egy jó nagy adag borscsot, de nem azt akartunk enni, így váratlanul eszembe jutott ez a mártogatós. Ehhez mindig mindenkinek minden hozzávaló megvan otthon, ezért is zseniális a recept. (Akinek nincs meg, az szerezze be.)


Hozzávalók (1 kisebb bulira):

  • 1 tonhalkonzerv (bármilyen jó: olajos és sós vizes is) - azt írják a dobozon, hogy töltőtömeg 150 gramm, nettó tömeg 195 gramm, hmmm. Szóval egy átlagos tonhalkonzerv.
  • 1 kis pohár (175 grammos) 12%-os tejföl
  • só, bors, bazsalikom, oregánó, kapor, bármilyen fűszer, amit szeretsz
Ezeket villával jól összekevertem és kész is. Tényleg ennyi.

Pucoltam jó sok répát hozzá, meg volt még kaliforniai paprika is, és tortilla chips, és ezzel mártogattuk. Most legutóbb tesómhoz vittem ilyet, amikor online színházban voltunk. A darab szar volt, de ez a mártogatós elfogyott.

A halat Amy is szereti, főleg a Duna-parton sétálva, ha talál egy döglöttet, azonnal belehempergőzik, és ha förtelmes döglötthalszagú lesz a bundája, akkor boldog. És nem érti, miért kiabálnak vele és fújjolnak, meg próbálnak minél távolabb kerülni tőle, és amikor hazaér miért kell azonnal fürdeni.


De itt a képen nem ez történt, hanem csak megint a napköziben bandázik ez a kutyagyerek.


Na, így kell élvezni az életet, gyerekek, mint ahogy Amy mutatja.

5 megjegyzés:

Viki írta...

Néha itthon is van a kutya! 😂🤷🏻‍♀️

Tata írta...

Nagyon finom volt tényleg, enélkül a színház kibírhatatlan lett volna. Még szerencse, hogy répaevés közben semmit nem hallottam belőle :)
És Emikéééém!!!

Andi írta...

😂😂😂😂

mazsolla írta...

Nekem is nagyon ízlett!!!

Andi írta...

❤️