2010. március 7., vasárnap

Növényeim

Szeretnék tudósítani kicsi konyhakertem fejlődéséről. A képen a koriander látható, ezen a hétvégén fedeztem fel az első olyan levélkéket, amik már hasonlítanak a felnőtt növényre. Kezdem elhinni, hogy lesz korianderültetvényem, és akár még fűszerezésre is fogom használni saját termesztésű növénykéimet. Amúgy meg nem tudok betelni Toma fényképezőjének jó minőségű képeivel sem. Ezek a korianderportrék felnagyítva lélegzetelállítóan gyönyörűek - nekem.



A bazsalikomot most nem fotóztam, mert semmi szemmel látható fejlődés nem történt, bár én látom, hogy készülődnek valamire. Még egy óriási különbség van a két fűszernövény között: a bazsalikomnak már erősen bazsalikomillata van, de ezt sajnos nem tudom a fényképen ábrázolni. Annyira sajnálom, hogy nem érzitek!

Ez pedig a kiskertben történt a héten. Nem tudom mi lehet, mert nem voltak ilyen növények azon a helyen, de ezeknek a kicsi drágáknak a közelében volt a sásliliom (ha jól tudom a nevét) és titokban abban reménykedem, hogy annak a kicsinyei bújtak most ki a földből.


A másik titkos vágyam, hogy a pénzlevelű lizinka szaporodjon ilyen szépen, de az nem lehet, mert ettől a helytől távolabb pompáztak azok a növények tavaly. Én mindenesetre izgatottan várom a fejleményeket, és terveim szerint tudósítok is majd róla itt a blogban. Remélem, nem unjátok!


Elég lógós hétvégét tartottam, de egyik legfontosabb tervemet sikerült mégis megvalósítani, mégpedig azt, hogy elültettem a Kisnánán szedett hajnalkamagokat, amikből különleges rózsaszín hajnalkák lesznek. Hédivel versenyben vagyok hajnalkatermesztésben, s bár pár héttel le vagyok maradva, remélem ledolgozzák hajnalkáim ezt a hátrányt.


Minden egyes cserébe 4-4 magot tettem és várom nagyon a kibújásukat. Kicsi palánta korlátozott számban átadó!

9 megjegyzés:

mazsolla írta...

ghhratulálok! nálad már tavaszodik!:)

Andi írta...

Igen, köszi! A végén annyir a szívemhez fognak nőni a fűszereim, hogy nem fogom tudni őket felhasználni.

mazsolla írta...

ezt valahogy nem tudom elképzelni :)

Andi írta...

Én se! :-)

csincsilla írta...

tényleg nagyon cukik!!! alig várom, hogy személyesen is találkozhassunk!

Éva írta...

Nem untatsz Andi a növényekkel inkább feldobnak ezek a részek...!!Várom a fejleményeket!

tata írta...

lehet hogy tulipánok!

Bea írta...

Dehogy untatsz, Andi! Legalább nálad lássak normális kertet, ha már itthon nem látok :)

Andi írta...

Tata, lehet! :-) De honnan kerültek a kertbe?

Bea, köszi a bíztatást!