2010. március 22., hétfő

Quesadilla

Az időm egyre fogy. Továbbra is vadul keresem azokat az ételeket, amelyeket a) nagy kedvvel fogyaszt a családom b) tényleg belefér fél órába kb. tíz adag, a mosogatással együtt c) nem teng benne túl az E.
Mostanában többször is belebotlottam a quesadillába (ejts: keszadíjja). Mirelle írt egy remek összefoglalót a mindmegettén, pl., de nagyon tetszett hinyenc receptje (meg a blogja is!), és persze elolvastam chilit is.

Már a kezdés is remek, vegyünk egy csomag tortillát. Én szerencsére a sarki fűszeresnél kaptam, a kisebb csomag, amiben 12 darab kistányérméretű tortilla (érdemes a méretet összehangolni a teflonserpenyőnkkel) volt, ötszázvalamennyit kértek érte.

Utána már tényleg csak néhány perc, illetve hát mennyiségfüggő. Egy tortillát ráteszek egy tányérra, vastagon megszórom reszelt sajttal. Megpakolom minden jóval, amit találok a hűtőben, minden maradék elhasználható, maradék sültcsirke, sonka, tejföl, krémsajtok, párolt zöldség. Ennek a tetejére jön megint egy csomó reszelt sajt. Ráteszek egy másik tortillát.
Közben felforrósítok egy teflonserpenyőt, én azért teszek bele egy körömnyi vajat vagy libazsírt, átcsúsztatom bele a tortillaszendvicset, és mindkét oldalát ropogósra sütöm. Nem túl nagy lángon, hogy ne égjen meg, legyen ideje megolvadnia a sajtnak. Félidőben fordítom, közben kézzel, fakanállal jól összenyomkodom, hogy az olvadó sajt összetapassza.

Bármivel tálalható, a képen chili con carnéval van, de saláta, mártogatós, akármi, akárhogy, jó lesz.

És egy kis zene, nekem annyira tetszik, napok óta ezt nézem, gondolom, ezer éves, de én csak most láttam először.




Hogy micsoda jó nő (volt? fogalmam sincs, mi van most vele) ez a Tina Turner, és micsoda pasi ez a David Bowie, azzal az én nem is értem, hogy lehetek ilyen jó pasi nézésével (én a kakaóscsigáimra szoktam nézni kb. ilyen értetlenséggel), de bármit megengedhetnek maguknak, szerintem, és együtt a kettő, hát, egészen fenomenális.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Tina Turner most egy kicsit vaskosabban néz ki, és azt olvastam, hogy megint turnézni fog. Én voltam koncertjén, már írtam róla sokszor, pont paradicsombefőzési szezonban láttam őt gyönyörűnek...

Nekem a szakszis sokkal jobban tetszik. Én a rosszfiúkat szeretenm, na! Nem jönnek be ezek a szőkék, jólfésültek.

A kaját meg ki fogom próbálni. Azt hittem, tekerni kell, nem ragasztani. Így egy kicsit bonyolutabb, de menni fog!

csincsilla írta...

a tekerés mindig olyan stresszes, vagy sikerül, vagy sem. ezt csak egymásra kell rakni, ez majdnem mindig összejön:)
és a DB nem mindig ilyen szőke jólfésült, szerintem itt direkte a tina turnerhez fésülte magát ilyenre:) meg vette fel a kiskosztümöt, hogy jobban mutasson a félmeztelen nő mellett:)

tata írta...

jó a zenei ízlésed csincsilla. és jön nálad a tavasz? :) ez egy olyan szerelmes szám!

Hinyenc írta...

Koszonom, hogy megemlitetted a receptemet es, hogy tetszik a blogom. Az itteni receptek is remekek!:) Minden jot!

Bea írta...

Egyetértek Andival, mármint azzal amit a rosszfiú kontra jólfésült szőkékről ír. :) Ha már választani kellene...

Csincsillával pedig a tekerés kontra egymásra rakásban értek egyet. :) Ez olyan mint a töltött hús vs. búbos hús.