2010. március 6., szombat

Tepsis csirke gombával

Anyuék folytatják az új szakácskönyvekben található receptek feldolgozását. A levesek után most egy főételt fotóztak le nekem, mégpedig egy továbbfejlesztett rakott krumplit. :)


Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 50 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- liszt
- olaj
- só, bors



A krumplit megmossuk és héjával együtt feltesszük főni bő, sós vízbe. Csak félpuhára főzzük!

A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és olajon mindkét felüket hirtelen megsütjük, kiemeljük egy tálra.
A visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a tejfölt és jól összeforraljuk.

A kihűlt krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, szétterítjük egy olajjal kikent tepsi alján. Meghintjük sóval, elrendezzük rajta az elősütött hússzeleteket, majd leöntjük a tejfölös-gombás szósszal.

Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 20-30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és a tetejét is megpirítjuk.


Ha jól hallottam, az egész családnak ízlett. Még apunak is, aki nem szereti a csirkét, csak a mellét eszi meg ha muszáj. Anyu kolléganője is megcsinálta ezt az ételt és nagyon elégedett volt vele.

2 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon jól hangzik!

csincsilla írta...

igen, biztos finom lehet:)